Καθαρισμός

Καθαρισμός

Ο οδοντικός καθαρισμός περιλαμβάνει την απομάκρυνση της οδοντικής μικροβιακής πλάκας που δημιουργείται από τις τροφές και της τρυγίας (πέτρας). Η πρώτη απομακρύνεται από τα δόντια με λαστιχένιο ή τρίχινο βουρτσάκι και ειδικές οδοντόκρεμες με ευχάριστη γεύση. Η δεύτερη απομακρύνεται με εργαλεία χειρός ή με τη χρήση υπερήχου.

Ποια είναι τα οφέλη του οδοντικού καθαρισμού στα παδιά;
Ο καθαρισμός των νεογιλών δοντιών ξεκινά μόλις τα παιδιά αποκτήσουν και τα 20 νεογιλά δόντια στο στόμα τους περίπου στην ηλικία των 2.5-3 ετών. Είναι σημαντικό να ξεκινά νωρίς ώστε τα νεογιλά δόντια να παραμένουν υγιή και να διατηρούν το χώρο για τον ερχομό των μονίμων δοντιών στο στόμα, να βοηθούν στη σωστή άρθρωση και στη μάσηση της τροφής.

Ο καθαρισμός κάθε 6 μήνες στα παιδιά βοηθάει αφενός τη διατήρηση της υγείας των ούλων και αφετέρου την έγκαιρη διάγνωση της τερηδόνας σε αρχόμενο στάδιο, αφού μας επιτρέπει να εντοπίσουμε ακόμα και την παραμικρή βλάβη στις επιφάνειες των δοντιών. Στο ιατρείο μας διαθέτουμε ηλεκτρονικό σύστημα επανεξετάσεων προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε παιδιού. Με τον τρόπο αυτό λαμβάνετε στο κινητό σας sms υπενθύμισης όταν πλησιάζει ο καιρός για να προγραμματιστεί το ραντεβού του παιδιού σας.

Αλεξανδρα Μάστορα - Παιδοδοντίατρος, Αργυρούπολη